ورق پرچین – تایل پرچین – مزایا

ورق پرچین یا تایل پرچین

 ورق پرچین به عنوان تولیدکننده ورق فلزی طرح سفال درایران برای ساخت ویلا ، ساخت آلاچیق ، سردرب ، پیشانی و سقف سوله و پارکینگها با طراحی زیبا تولید میشود.

مزایای تایل پرچین

نوع جنس به کار رفته تایل پرچین از ورق فولاد مبارکه اصفهان میباشد. و در 3 نوع ضخامت 4/0 ، 5/0 ، 6/0 میلیمتر تولید میشود.با وزن بسیار کمی که دارد باعث میشود که حمل و نقل و نصب آن برای کلیه سقف های شیبدار راحت باشد.

بسیار مقاوم در برابر زلزله و باد و طوفان های شدید میباشد و تایل پرچین در برابر باران های شدید و تگرگ و برف سنگین بسیار مقاوم میباشد.گزینه مناسبی از نظر انعطاف پذیری بالا و اتصال در زاویه های انتهای کار اجرا شده برای کلیه سقف های شیبدار و طرح دار دانست.

با پرس خوردن 90درجه روی انتهای تایل پرچین باعث میشود با کمترین شیب بندی کار اجرایی از نظر آب بندی و عدم نیاز به عایق رطوبتی و سبک بودن آن برای کلیه سقف های شیبدار ، الاچیق ، سردرب ، پیشانی اجرا کرد.

ثابت ماندن رنگ آن در برابر تابش نور خورشید و ثابت ماندن شکل ظاهری اجرا شده در مدت زمان طولانی دانست.

تایل پرچین - ورق پرچین - مشخصات پرچین و مزایای آن

 

طریقه نصب تایل پرچین

نصب تایل پرچین از قسمت پایین شیب شروع میشود و از سمت زاویه مخالف آغاز شده و در انتهای کار تمام میشود و در انتهای زاویه های شکسته کار با تیزه گرد (پالنی) و یا تیزه هشتی پوشش داده میشود.

زیرسازی تایل پرچین

چوب یا پروفیل 30در50 میلیمتر از پایین کار اجرا شده سقف به طول شیب به فاصله 80 الی130 سانتیمتر به صورت عمود اجرا میشود و چوب 30در40 یا پروفیل 20در20 یا30در30 میلی متر به فاصله 37 سانتیمتر به صورت افقی بر روی سقف اجرا میشود.

مشخصات فنی تایل پرچین

طول : 1متر
عرض : 460 میلیمتر
تعداد پرچین در هر متر مربع :3عدد
وزن هر یک عدد پرچین : 4/2 کیلوگرم
وزن استفاده شده در هر متر مربع : 20/7 کیلوگرم
پوشش هریک عدد پرچین در هر متر مربع :0/34مترمربع
رنگ بندی : قهوه ای سوخته ، شکلاتی ، نارنجی ، قرمز ، سفالی و …

سقف شینگل آسفالتی

سقف شینگل آسفالتی

سقف شینگل آسفالتی

سقف از گذشته و همیشه جز مهم ترین بخش های منزل به شمار رفته و استفاده از سقفی مقاوم با عمری طولانی اهمیت بسیار دارد. سقف شینگل آسفالتی جز با کیفیت ترین سقف های شیبدار می باشند و کاربرد بسیاری دارد.

مهم ترین دلیل استفاده از سقف های شیبدار در منازل، محافظت از سازه در برابر باران و آب می باشد. سقف شینگل، در طرح ها و انواع گوناگونی موجود هستند و تمام سلیقه ها را پوشش می دهند. سقف های شیبدار مخصوصا شینگل دارای تنوع رنگی فوق العاده ای می باشند و شما قادر خواهید بود با توجه به طرح کلی منزل، رنگ انتخابی خود را سفارش داده و در ساخت سازه به کار برید.

مزایای سقف شینگل آسفالتی

استفاده از سقف شینگل آسفالتی برای سقف شیبدار، مزایای مثبتی بسیار را برای صاحب منزل به دنبال خواهد داشت.

این نوع سقف به بهترین نحو در زوایای مختلف سقف جای می گیرد و پوشش کاملی به منزل می بخشد. نصب آن بسیار ساده است و هزینه ی کمی را در پی خواهد داشت در نتیجه در مبلغ پرداختی شما صرفه جویی می شود.

چند مورد از مهم ترین مزایای استفاده از این نوع سقف ها، شامل موارد ذیل می باشد.

  1. تنوع در طرح
  2. رنگ بندی متفاوت
  3. مقاومت بالا
  4. عایق رطوبت
  5. طول عمر بالا
  6. قیمت مناسب
  7. نصب راحت

 

سقف آسفالتی

 

سقف شیبدار سبک

سقف شیبدار سبک

سقف شیبدار سبک

در حال حاضر از مصالح مختلفی در ساخت ساختمان ها استفاده می شود اما این روز ها سقف شیبدار سبک به دلیل وزن کم و نصب راحتی که دارد، محبوبیت فراوانی پیدا کرده است.از مهم ترین قسمت هایی یک بنا که سهم به سزایی در عمر ساختمان و زیبایی بیرونی آن دارد، سقف است که خود به انواع مختلفی تقسیم شده و در هر منطقه بنا بر شرایط آب و هوایی از سقف های مختلفی اسفاده می شود.

از سقف شیبدار سبک معمولا در سازه هایی استفاده می شود که مهندسان آن، تمایلی ندارند در مراحل ساخت از آهن و بتن در بافت سقف بهره ببرند و به دنبال وزن سبک هستند و به همین دلیل سقف شیبدار می تواند گزینه بسیار مناسبی برایشان باشد.

سقف شیبدار را معمولا در منازل مناطقی بکار می برند که بارش برف و باران زیادی دارند و سقف شیبدار کمک می کند باران به لایه پائینی سقف نفوذ نکند و به عنوان یک عایق قوی کار خود را انجام دهد.

 

کاربرد سقف شیبدار سبک

اگر سبک سازی سقف برای شما در اولویت قرار دارد، سقف سبک شینگل را می توانید بدون دغدغه برای منزل خود انتخاب کنید و در هزینه های خود صرفه جویی زیادی داشته باشید. از سقف سبک شیروانی معمولا در سوله ها و انبارها، کارخانجات، سالن ورزشی و … استفاده می شود که وزن کمتری به بنا تحمیل شده و حتی در برخی پروژه ها، این نوع سقف را در طبقه آخر پیاده سازی می کنند.

مزایای استفاده از سقف شیبدار

  1. مقاومت بالا در برابر رطوبت
  2. افزایش طول عمر سقف و ساختمان
  3. وزن بسیار سبک و اضافه نکردن فشار بر روی سازه
  4. نصب راحت
  5. مقرون به صرفه بودن

سقف شیبدار سبک

 

نحوه به کار گیری شینگل و تخته osb ، در سقف های نیم دایره ای شکل

نحوه به کار گیری شینگل و تخته osb ، در سقف های نیم دایره ای شکل

سقف نیم دایره یا گنبدی شکل از گذشته دور در طراحی ساختمان های مختلف استفاده می شده و امروز هم جز خاص ترین نوع سقف تلقی می شود. اما اجرای سقف نیم دایره توسط شینگل به چه شکل است و برای زیر سازی از چه متریالی استفاده می گردد؟

سقف نیم دایره توسط متریال های مختلفی پیاده سازی می شود اما یکی از پرکاربردترین آن ها، شینگل و تخته او اس بی است که این روزها به کمک مهندسان آمده اند و کار را برای اجرای این نوع سقف راحتتر می کنند و در عین حال مزایای زیادی با خود به همراه دارند.

نیاز است متریالی که برای سقف گنبدی استفاده می کنید، حتما انعطاف پذیر باشد تا بتواند حالت کروی شکل را پوشش دهد و مشکلی برای شما ایجاد نکند، در نتیجه شینگل به دلیل انعطاف پذیری می تواند جز بهترین گزینه ها قرار گیرد.

استفاده از شینگل در سقف نیم دایره با کمک تخته او اس بی :

زیر سازی اولیه سقف نیم دایره توسط پروفیل های فلزی نورد انجام می شود و فاصله آن ها هم به محیط اطراف گنبد بستگی دارد.

سپس در مرحله بعد برای پوشش سقف یک لایه تخته OSB روی آن قرار داده و در مرحله آخر بر روی تخته او اس بی، شینگل را نصب می کنند.

استفاده از شینگل در نمای سقف های گنبدی شکل ،کروی و نیم دایره سبب می شود که جلوه ی بی نظیری به آن ببخشد و  به ساختمان رنگی زیبا هدیه دهد.

از سقف کروی معمولا در ساخت ویلا، استخر یا آلاچیق استفاده می گردد و با استفاده از شینگل قادر خواهید بود طرح و رنگ دلخواه خود را بر روی سقف قرار داده و از نتیجه کار لذت ببرید.

شینگل علاوه بر زیبایی دارای مزیت های دیگری نیز می باشد. استفاده از شینگل در سقف های کروی یا گنبدی سبب می شود که یک عایق قوی در برابر آب و باران داشته باشید در نتیجه صدمه بسیار کمی را متحمل خواهید شد. علاوه بر خود متریال شینگل، تخته او اس بی کار رفته در لایه زیری آن نیز قابلیت دفع آب را دارد و در اصل شما یک عایق دو لایه بر روی ساختمان خود قرار می دهید.

سقف گنبدی

سقف گنبدی

مزایای روف تایل در سقف شیروانی

روف تایل ازجنس بتن که با دستگاه اتوماتیک تحت حرارت بالا با فشار 2000psi تولید میشود.

مزایای روف تایل:

  1. مقاوم در برابر وزش باد ،باران ، برف و طوفان
  2. مقاوم در برابر آتش سوزی ، زلزله و سقوط اجسام
  3. مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و ضد جلبک
  4. سازگار با محیط زیست بدون آزبست و آهک
  5. عایق مناسب در مقابل نزولات جوی (بردتی و گرمایشی)
  6. زیبا ،قیمت مناسب، کارایی بالا نسبت به دیگر محصولات
  7. تنوع رنگ (7رنگ) تولید رنگ سفارشی در متراژ بالا
  8. سهولت نصب و حمل و نقل آسان

مشخصات فنی روف تایل:

ابعاد تایل 340mm*425mmسطح پوشش مفید در هر متر مربع 9 تایل می باشد.
وزن تایل: 5/4kg وزن هر متر مربع: 40/5kg
خمیدگی سطح: 62mm

تخته OSB

او اس بی (OSB) با نامهایی از قبیل چوب او اس بی، ورق او اس بی ، تخته او اس بی و یا چوب OSB ، ورق OSB ، تخته OSB خوانده میشود .

چوب osb چوب او اس بی

چوب osb

ورق او اس بی مخفف کلمه Oriented Stand Board که در مجموع می توان آن را تخته های چوب پرس شده نامید و یا در بعضی از کشورهای دیگر به نام (OSSB) او اس اس بی که مخفف کلمه Orieted Split Straw Board هستند نامیده می شوند و در مجموع می توان آنها را تخته ورق های پرس شده در یک راستا معنی نمود ، البته ما در ادامه آنها را به همان نام متداول خود یعنی او اس بی می نامیم .

چوب او اس بی

این محصول توسط Armin Elmendorf در کالیفرنیا در سال 1963 اختراع شد. OSB یک ماده با خواص مکانیکی مطلوب است که آن را مناسب برای کاربردهای باربری در ساخت و ساز می کند. در حال حاضر محبوب تر از تخته سه لا است، که 66 درصد از بازارجهانی در پنل ساختاری را به عهده دارد.

در حال حاضر تخته OSB عموما در کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه از قبیل : آلمان ، فرانسه ، کانادا ، آمریکا ، رومانی ، لهستان ، ترکیه و … ساخته می شوند و کشورهایی مانند چین و یا هند تا به حال موفق به تولید این محصول نگردیده اند ، هرچند که ظاهرا در کشور چین خط تولید اروپایی این محصول در حال راه اندازی می باشد .

تخته او اس بی ساخته شده از رشته های نازک چوب که پس از میکس شدن با نوعی وکس مخصوص تحت فشار حرارتی قرار گرفته و فشرده میشود.

ابعاد ورق او اس بی

چوب او اس بی ورق هایی در ابعاد ۱/۲۲ × ۲/۴۴ متری می باشد در ضخامت های 9 – 11- 15 و 18 میل می باشد

موارد مصرف تخته OSB

مصارف چوب او اس بی در زیرسازی و روکش سقف ،دیوار, کف پوش ، صنعت مبلمان ، کابینت ، پارتیشن ، تزئینات داخلی و…

ورق او اس بی

ویژگی های چوب ضد آب OSB

1- مناسب برای هر محیطی اعم از مرطوب و خشک
2- محکم، با دوام، سبک و در برابر سوراخکاری و سنباده کشی پایدار است.
3- از همه مهمتر ارزان و سبک جهت ساختمان سازی

تخته osbمزایای چوب EGGER OSB آلمان

  • سبک و مقاوم
  • بدون حفره و شکاف
  • عدم تورق
  • مناسب جهت تمام شرایط جوی
  • ضد آب و رطوبت
  • مقاوم در برابر انواع حشرات (موریانه و …)
  • قابلیت بازیافت
  • رنگ پذیر و نصب آسان
  • جایگزین مناسب انواع چوب ، ام.دی.اف ، اچ.دی.اف و
  • دوست محیط زیست

سقف دکرا و کاربرد و مزایای تایل دکرا در سقف شیبدار

تایل دکرا از نظر استحکام بالایی که دارد مورد تایید محققین و پژوهشگران و با استاندارد های جهانی قرار گرفته است و بهترین و مطمئن ترین انتخاب برای سقفهای ویلایی ، آلاچیق ، سردرب و پیشانی با مدرنترین طرح ها در تمامی مناطق آب و هوایی با گارانتی 10ساله میباشد .

فولاد (Steel base) محصول دکرا از چند لایه تشکیل شده است لایه اصلی ورق دکرا را تشکیل می دهد که ضخامت آن 39 میلی متر می باشد ، زینک آلوم (Zink aluminum) گالوانیز لایه پوششی زیرین ورق دکرا می باشد که 7 برابر از پوشش گالوانیزه مقام تر است ، اکریلیک رزین (Acrylic resin) از لایه پوشش زینک آلوم محافظت می کند .

لایه پایه ای (Basecoat) باعث ماندگاری سنگ ریزه ها و چسبندگی مقاوم بر روی تایل دکرا می باشد .
سنگریزه (Stone chips) طبیعی ورق دکرا از سنگ معدن تشکیل شده است و از صدای باران و تگرگ جلوگیری می کند .
لعاب (Over glaze) بر روی ورق دکرا باعث درخشندگی سنگ ریزه ها می شود و از نفوذ گرد و غبار به داخل سنگ ریزه ها جلوگیری می کند.

تایل دکرا چیست ؟ کاربرد و مزایای تایل دکرا در سقف شیروانی

مزایای تایل دکرا

  • نصب سریع محصول دکرا و حمل و نقل آسان و انطباق پذیری دکرا
  • مقاوم در برابر زنگ زدگی ، رسوب ، حریق و عایق رطوبتی
  • مقاوم بودن در برابر زلزله ، خراشیدگی ، خوردگی قلیایی و اسیدی
  • نمایی شکیل ، ماندگار و سبک در تمامی سقف های ویلایی
  • متنوع بودن رنگ بندی و ثابت بودن رنگ تایل دکرا در اثر تابش نور خورشید
  • تیزه ها و کلاهک و فلاشینگ از جنس دکرا میباشد و در زیبایی و شکیل بودن و یکدست بودن سقفهای شیبدار تاثیر زیادی دارد
  • ورق دکرا در کمترین شیب بندی در تمامی مناطق بارانی آب بندی میشود
  • ورق دکرا از نظر انعطاف پذیری بالا در کلیه سقفهای طرح دار قابل اجرا میباشد
  • ورق دکرا د ربرابر آتش سوزی های شدید بسیار مقاوم میباشد

مشخصات فنی دکرا

طول دکرا :320/1میلیمتر
عرض دکرا :368میلیمتر
تعداد دکرا در هر متر مربع :20/2عدد
ورن هر یک عدد دکرا : 3کیلوگرم
وزن تایل دکرا در هر 1متر مربع :7کیلوگرم
پوشش هر یک دکرا در هر متر مربع:0/45

لایه بخاربند چیست؟

باقی ماندن رطوبت در ساختمان یا سقف شیبدار، سبب پوسیدگی سازه شده و خساری زیادی را ایجاد می کند. برای رفع این مشکل راه های متنوعی وجود دارد اما یکی از بهترین گزینه هایی که می توانید برای جلوگیری از پوسیدگی سقف از آن استفاده کنید، لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی می باشد.

لایه بخاربند چیست؟

لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی، عایقی سه لایه می باشد که از دو لایه پلی استر و یک لایه ی تنفسی از جنس پلی اتیلن تشکیل شده و وظیفه محافظ از ورود و خروج رطوبت و آب به داخل ساختمان را بر عهده دارد.

عایق زیرشینگلی برخلاف ایزوگام، وزن سبکی دارد و برای نصب آن نیاز به آتش و گرما نیست.

چرا از لایه بخاربند استفاده می کنیم؟

وجود یک لایه حفاظتی بین سقف اصلی و لایه زیرین آن، به طولانی تر شدن عمر سقف کمک می کند.

زمانی که شما عایق زیرشینگلی را در سقف خود قرار دهید، چنانچه برف یا باران وارد سقف شود از عایق یا لایه بخاربند نمی تواند عبور کند و به لایه زیرین سقف برسد، در نتیجه خرابی به بار نخواهد آمد.

عایق زیرشینگلی حدود 25 برابر سبک تر از قیر و ایزوگام است و  مانع از ایجاد قارچ و پوسیدگی در سقف می شود. لایه بخاربند به صورت رول های پارچه ای در بازار موجود است و وظیفه محافظت از سقف را بر عهده دارد.

بخاربند - لایه زیرشینگلی

کاربرد لایه بخار بند

یکی از جاهایی که عایق زیرشینگلی به کمک مهندسین آمده و نقش مهمی را ایفا میکند، در سقف های شیبدار است.

از لایه های بخار بند یا عایق زیر شینگل، در سقف شیبدار استفاده شده و به وسیله آن از بروز مشکلات بسیاری جلوگیری می شود و  با وجود لایه بخاربند در ساختمان، سقف شیبدار نفس میکشد.

در سقف های کاذب نیز از عایق زیر شینگلی بهره می برند و به دلیل بافت سبک خود سقف کاذب، استفاده از عایقی سبک وزن مزیت زیادی به شمار می رود. در سازه های از پیش آماده شده سبک، مثل سازه ال اس اف هم معمولا از عایق زیرشینگلی برای قسمت بالایی ساختمان استفاده می کنند.

مزایای استفاده از لایه بخاربند نسبت به ایزوگام:

  1. مقرون به صرفه بودن
  2. نصب ساده و آسان بدون نیاز به گرما
  3. قابل اجرا در هر محیط
  4. وزن سبک ( هر متر مربع لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی وزنی معادل 300 گرم دارد و هر مترمربع ایزوگام 3 کیلوگرم وزن دارد)

بخاربند - لایه زیرشینگلی

ساندویچ پانل چیست؟

یکی از مناسب ترین مواردی که میتوانید به جای مصالح سنتی آجری و سیمانی از آن استفاده کنید، ساندویچ پانل است.

ساندویچ پانل چیست؟

ساندویچ پانل نوعی از مصالح ساختمانی است که کاربرد اصلی آن در جهت عایق کاری حرارتی و رطوبتی برای ساختمان ها می باشد و در تعریف عمومی به سقف یا دیواری گفته می شود که دارای ترکیبی سبک بوده و از سه لایه در تولید آن ها استفاده می شود.

ضخامت این پانل ها، بسته به سفارش بین 4 الی 25 سانتی متر می باشد و به طور کلی از 3 لایه (یک لایه میانی و دو لایه بیرونی مستحکم) تشکیل شده است و 12 طیف رنگی مختلفی دارد که با توجه به طراحی کلی سازه می توانید به سلیقه خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.

ساندویچ پانل در دو نوع ساندویچ دیواری و سقفی ارائه می شود که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارد اما در نهایت هزینه نهایی شما در پروژه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

مزایای استفاده از ساندویچ پانل

ساندویچ پانل، همانطور که از اسمش پیداست سازه ای چند لایه که از لایه های مختلفی تشکیل شده و هر لایه خواص فیزیکی خود را دارند که معمولا جنس آن ها پلی اورتان، پلی استایرن، پشم سنگ و پشم شیشه می باشد و بنا به نوع استفاده از آن، جنس آن متفاوت خواهد بود.

در ادامه شماری از مزایای ساندویچ پانل را ذکر کرده ایم.

  1. وزن کم و سبک بودن
  2. نصب آسان
  3. قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  4. کاهش مصرف انرژی
  5. استحکام بالا
  6. عایق صدا
  7. عایق رطوبت
  8. مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی
  9. اقزایش عمر مفید ساختمان

کاربرد ساندویچ پانل

وزن کم و استقامت بالا سبب شده پانل در قسمت هایی مختلفی استفاده شود و مخصوصا در ساخت سازه های از پیش ساخته شده، توجه ویژه به آن می شود.

  1. ساخت بیمارستان های سیار
  2. سقف و دیوار انبار و سوله
  3. ساخت دیواره و سقف سالن های ورزشی
  4. ساخت سازه های از پیش ساخته شده
  5. ساخت سرویس بهداشتی
  6. ساخت نمازخانه
  7. ساخت استخر سرپوشیده
  8. ساخت کارخانه

 

ساندویچ پنلساندویچ پنل

 

مانسارد، سقف شیروانی چهار ترک

سقف مانسارد (mansard roof) یک سقف چهار بعدی با طراحی شبیه به سقف gambrel (سقفی شیب دار که ابتدا کم شیب بوده، سپس شیب آن زیاد میشود و به بام پا اسبی یا شیروانی چهار ترک نیز معروف است) است که توسط دو شیب درهر طرف به سمت پایین قرار می گیرد و پنجره های شیروانی در یک زاویه تندتری نسبت به قسمت بالا در آن جای میگیرند. این سقف، سقف فرانسوی (French roof) یا سقف لبه دار (Curb roof) نیز نامیده میشود. این سقف شیبدار یک طبقه اضافی به نام اتاق زیر شیروانی ایجاد می کند که سقف آن کوتاه است. شیب بالایی سقف مانسارد از سطح زمین قابل مشاهده نیست. این سقف برای ساختمان های مدرن بسیار مناسب است و خیلی بیشتر از آنچه تصور می شود مورد استفاده قرار می گیرد. سقف فرانسوی با داشتن یک فضای اضافی برای نگه داری چیزهای مختلف و یا حتی زندگی بسیار مناسب است. البته این نوع سقف ها خالی از مشکل نیستند. 

تاریخچه سقف مانسارد

اولین سقف مانسارد به نام Pierre Lescot  نام گذاری و تقریباً در سال​​ ۱۵۵۰ میلادی در قسمتی از موزه لوور دیده شد. سپس این سقف در اوایل قرن بیستم توسط Francois Mansard  مورد استفاده قرار گرفت و به همین دلیل نام آن برگرفته از نام این شخص است. Mansard یک معمار چیره دست اهل سبک باروک فرانسه بود. در دوره امپراتوری ناپلئون سوم در فرانسه (۱۸۷۰-۱۸۵۲)، خانه با سقف شیروانی بسیار محبوب شد. این سقف نه تنها دارای شکلی شیب دار است، بلکه برای ایجاد فضایی به نام اتاق شیروانی استفاده می شود. این سقف در اروپا با نام gambrel یا سقف شیروانی چهار ترک نیز شناخته می شود که به دلیل شکل و ظاهرش برای بسیاری از انبارها مورد استفاده قرار می گیرد. این سقف به راحتی با انواع دیگر سقف اشتباه گرفته می شود. دو سطح شیب دار بالا و پایین این نوع سقف شبیه به بسیاری از سقف های دیگر است. شیب بالایی برای کسی که روی زمین ایستاده به سختی قابل مشاهده است که این امر باعث میشود ناظرین به اشتباه یک سقف تک لایه با طرفین شیب دار را یک سقف مانسارد بدانند و بالعکس.

سقف شیروانی چهار ترک که برای بسیاری از انبارهای آمریکایی ساخته می شود بسیار شبیه به سقف مانسارد است که هر دو نوع دارای ویژگی های مشترک بسیاری هستند. هر دو آنها به عنوان سقف های لبه دار (سقف های شیب داری که شیب دو سطح متوالی آنها از لبه فاصله میگیرند) در نظر گرفته میشوند. در واقع، لبه تخته ای افقی است که درست زیر جایی قرار می گیرد که دو سطح سقف به هم متصل می شوند. با این وجود، از آنجایی که سقف مانسارد در تمام طرفین دارای شیب است، جزء سقف های شیب دار به شمار می آید. سقف شیروانی چهار ترک یک سقف شیروانی است، زیرا از چهار طرف دارای شیب به سمت پایین است. مهمترین تفاوت بین این دو این است که سقف gambrel منتهی به نقاطی با شیب تند در لایه اصلی سقف است، در حالی که سقف مانسارد همیشه دارای شیب کم به سمت پایین است.

شکل ظاهری سقف چهار ترک به گونه ای است که از تجمع آب و برف بر روی آن جلوگیری می شود که این ویژگی به ویژه برای انبارها بسیار حائز اهمیت است. در فرانسه و آلمان هیچ تمایزی بین سقف شیروانی چهار ترک و سقف مانسارد وجود ندارد. هر دو سقف مانسارد نامیده می شوند. کلمه فرانسوی mansard را می توان به عنوان یک اصطلاح برای اتاق شیروانی در ساختمان هایی با سقف mansard استفاده کرد. سقف فرانسوی یکی دیگر از اصطلاحاتی است که اغلب برای سقف مانسارد استفاده می شود.

مزایای سقف مانسارد

  • سقف مانسارد میزان فضای قابل استفاده در داخل ساختمان را افزایش می دهد. این سقف یک راه آسان برای اضافه کردن یک یا چند طبقه به یک ساختمان جدید یا قدیمی بدون نیاز به استفاده از هر گونه مصالح دیگر است. این سقف همچنین باعث شیک به نظر رسیدن ساختمان می شود. انحنای مقعر یا محدب آن یک دکوراسیون منحصر به فرد ایجاد کرده و باعث افزایش جذابیت پنجره های زیرشیروانی می شود.
  • اولین شیب سقف مانسارد بسیار زیاد است. اگر تصمیم بگیرید که طبقه دیگری در بالای خانه بسازید، این شیب می تواند به راحتی به عنوان یک دیوار عمل کند. از این رو، یک سقف مانسارد دارای کارایی های متنوع بوده و هزینه ها را کاهش می دهد. برای ساخت اولین خانه در آغاز زندگی خود، سقف مانسارد انتخاب مناسبی است زیرا با افزایش تعداد اعضای خانواده دیگر نیازی به تهیه یک خانه بزرگتر نیست زیرا به راحتی می توانید اتاق های بیشتری به آن اضافه کنید.
  • سقف مانسارد به میزان قابل توجهی فضای زندگی شما را بزرگتر می کند. از آنجا که تمام چهار طرف آن به شکل یک جعبه شیب دار است، به راحتی می توانید یک اتاق زیرشیروانی بزرگ داشته باشید. حتی می توانید از آن به عنوان یک اتاق خواب اضافه استفاده کنید.
 
معایب سقف مانسارد
  • سقف مانسارد گران تر از سایر سقف ها است و ساخت آن نیز وقت گیر و طی یک پروسه پیچیده صورت می گیرد. یک شرکت ساختمانی نیاز به استخدام کارگران و متریال بیشتر برای ساخت آن دارد. سقف های دو طرفه معمولی نیاز به هزینه، کار و زمان بسیار کمتری دارند. اما هزینه سقف مانسارد اغلب برای بسیاری از صاحب خانه ها بیش از حد  گران است، به خصوص اگر آنها دارای بودجه بسیار کم باشند. گاهی اوقات ایجاد یک فضای اضافی ممکن است برای شما ضروری نباشد و گاهی فقط اضافه کردن یک طبقه تمام و کمال می تواند ارزش زمان و پول شما را داشته باشد.
  • سقف های مانسارد نمی توانند باران و برف سنگین را تحمل کنند. به علاوه، شیب سطحی این سقف هنگام بارش سنگین خیلی خوب تخلیه نمی شود. مقادیر زیادی آب می تواند برای مدت زمان بسیار طولانی روی سقف باقی بماند که این امر آسیب های مختلفی به آن وارد می کند از جمله سقف می تواند نشت پیدا کند یا تاب بردارد و یا حتی به محلی برای رشد قارچ تبدیل شود. این نوع آسیب می تواند بسیار گسترده باشد و تعمیرات آن هزینه زیادی دربر داشته باشد. اگر در ناحیه ای با باران های شدید فصلی زندگی می کنید یا در مناطقی که طوفان های شدید وجود دارد، سقف مانسارد برای شما مناسب نیست.
  • تعمیر و نگهداری سقف های مانسارد بسیار کار سختی است. آنها نسبت به سقف های شیروانی و سقف های دو طرفه به تعمیر و نگهداری بیشتر نیاز دارند. در مقایسه با سایر سقف ها، در قسمت مسطح تر سقف مانسارد خاک، گرد و غبار، برگ و چیزهای دیگر راحت تر قرار می گیرند که به نوبه خود به سقف آسیب وارد میکنند. هزینه تعمیر و نگهداری بیش از حد گران یا دشوار نیست، بلکه یک هزینه اضافی است که برای داشتن سقف های دیگر نیازی به پرداخت آن نمی باشد. تعمیر و نگهداری سقف مانسارد را به صورت مرتب انجام دهید تا از آسیب های فاجعه بار جلوگیری نمائید.

ساختار سقف مانسارد

سقف مانسارد بر اساس اتصالات ایستاده و درزبندی های محکم ساخته می شود. قسمت انتهایی تخته ها بر روی یک نوار جانبی قلاب می شوند تا یک شیار آب چکان ایجاد شود. هنگام ایجاد تغییر در شیب سقف، قسمت انتهایی آن نیز می تواند به قسمت درزگیر پایه متصل شود. تغییرات بسیار متفاوت می باشند و در هر نوعی امکان پذیر هستند. رایج ترین تغییر برای لبه های بالایی تخته ها خم کردن ارتفاع الوار چوب یا اتصال دائم به سمت بیرون و بستن آن قسمت با یک لایه ¾ اینچی است.

 

از آنجا که سقف های مانسارد معمولا از سطوح عمودی یا تقریبا عمودی استفاده می کنند، به طور معمول نیازی به تنظیم درزگیرهای عمودی با شیب کم نیست. این درزگیرهای تزئینی را می توان به همان شیوه به کار رفته در سقف های chevron اضافه نمود. اگر سقف شما دارای درزهای عمودی است یا درزها در لبه بالایی سقف در حال امتداد هستند، باید مراحل دیگری را انجام دهید. تخته ها باید در لبه جلویی ثابت شوند. لبه های پایینی درزهای عمودی یا ایستاده باید در جایی که خم میشوند، شکسته شوند. پس از خم شدن، قطعات کوچکی از مس باید بر روی لبه ها لحیم شوند تا اتصال برقرار شود. سپس، درزها به حالت عادی و قبلی خود باز می گردند. اگر شما قصد اضافه کردن کفپوش چوبی را دارید، به یک زیربنای پوشیده پیوسته نیاز خواهید داشت که برای سقف مناسب است.

پوشش محافظ

قسمت بالای تخته ها باید تا ارتفاع درزگیر یا اتصال ایستاده خم شود، سپس ¾ اینچ به سمت پایین انحنادار گردد. این پوشش محافظ بر روی این قسمت قلاب می شود تا به شکل یک شیار آب چکان دربیاید.

پایه سقف مانسارد

قسمت پایین لایه های براق باید روی نوار جانبی قلاب شود تا به شکل شیار آب چکان دربیاید. اندازه افقی نوار جانبی نباید بیش از ۴ اینچ باشد، زیرا برای قسمت زیرین سقف ایمن نیست.

تغییر شیب سقف مانسارد

در سقف پایین، اتصال ایستاده باید به اندازه ۸ سانتیمتر از بریدگی سقف قرار گیرد، حدود ¾  اینچ به سمت بالا خم شود و با پایه های مسی به ابعاد ۱۲ اینچ در مرکز محکم گردد. لایه های براق باید از سطح بیرونی سقف تا قسمت کناری سقف کشیده شوند. پایه های ایستاده اتصالات به سمت بالا باید در جایی که قرار داده شده اند به شکل یک نوار باریک کشیده شوند. پس از اینکه این پایه ها خم شدند، قطعات کوچک مس باید به انتهای عقب این پایه ها متصل شوند. سپس کاورهای درزگیر باید اضافه شوند. پایه های آنها باید به شکل یک نوار باریک در جایی که خم شده اند، متفاوت از روش معمول، محکم شوند.