بهترین انتخاب برای سقف های شیروانی چیست؟

طراحان، مهندسین و معماران نیز علاه بر زیبایی، به نوع متریال و مصالح استفاده شده برای ساخت و نمای ساختمان ها اهمیت ویژه ای قائل می شوند. به موازات پیشرفت روزافزون تکنولوژی در صنعت ساختمان، تحول عظیمی در تولید و اجرای سقف شیروانی را نیز شاهد هستیم.

در دنیای مدرن امروزی، مردم نگاه ویژه ای به دکوراسیون منازل و نمای ساختمان های خود دارند. طراحان، مهندسین و معماران نیز علاه بر زیبایی، به نوع متریال و مصالح استفاده شده برای ساخت و نمای ساختمان ها اهمیت ویژه ای قائل می شوند. به موازات پیشرفت روزافزون تکنولوژی در صنعت ساختمان، تحول عظیمی در تولید و اجرای سقف شیروانی را نیز شاهد هستیم.

یکی از اجزای مهم در ساختمان، سقف می باشد. پوشش سقف برای محافظت ساختمان در برابر نفوذ باران، گرما و سرما موثر بوده و یک سقف زیبا، تاثیر شگرف بر زیبایی نما و ظاهر ساختمان دارد.

سقف سنگریزه ای (تایل سنگریزه ای)

یکی از مدرن ترین و با مقاومت ترین متریال های مورد استفاده در سقف های شیبدار، تایل های سنگریزه ای می باشد. اعضای تشکیل دهنده این نوع پوشش شامل : نوعی ورق فولادی کربنی با پوششی از آلیاژ روی و آلومینیوم که طی فرآیند هات دیپ به طور پیوسته پوشش می گردد و به نام ورق گالوالوم یا آلوزینک شناخته می شود. این پوشش ب عنوان برترین پوشش مقاوم به خوردگی برای ورق های فولادی مطرح می باشد که در مقایسه با ورق های گالوانیزه هشت برابر مقاومتر در برابر خوردگی از خود نشان می دهد. این ورق با یک لایه رزین اکریلیکی پوشش داده می شود سپس سنگریزه های رنگی بروی ورق پاشیده شده و در پایان یک لایه رزین اکریلیکی به منزله شفافیت در رنگ و بازتابش اشعه یو وی بروی سنگریزه ها پاشیده میشود.

مزایای سقف سنگریزه ای (تایل سنگریزه ای)

  • مقاومت در برابر بادهای شدید
  • مقاوم در برابر اشعه یو وی
  • عایق صوتی، حرارتی و صدا
  • سبکی وزن (7 کیلوگرم در مترمربع)
  • مقاوم در برابر آتش
  • مناسب برای مناطق زلزله خیز

سقف شیبدار یکطرفه

سقف های شیبدار انواع و اقسام مختلفی دارند . بسته به میزان باد وطوفان و همچنین زاویه وزش باد و با توجه به اقلیم جغرافیایی نوع سقف شیبدار ، پوشش بام و فارغ از بحث سلیقه ، بحث کارشناسی در  انتخاب نوع سطح شیبدار حرف اول را می زند 

به چه نوع سقفی سقف شیبدار یکطرفه می گوییم ؟

به سقف های شیب داری که تنها یک شیب تند دارند اصطلاحا سقف شیبدار یک طرفه گفته می شود . ممکن است یک سازه دارای دو یا سه شیب مجزا یکطرفه باشد. این گونه سقف های شیبدار بیشتر برای مناطقی مناسب است که وزش باد در آنجا شدت |آنچنانی ندارند. در باقی موارد اگر با شیب تند باشد و در معرض باد قرار بگیرد ، با مشکل مواجه خواهد شد. از مزایای سقف شیبدار تک شیب می توان به سهولت در نصب نسبت به باقی سقف های شیبدار و استفاده از متریال کمتر و کاهش پرتی کار نیز اشاره کرد.همچنین از دیگر مزایای سقف شیبدار تک شیب می توان به این مهم اشاره کرد که اگر شیب زیاد باشد ، باران و برف کمتری بر روی سطح بام خواهد ماند . . سقف شیبدار با شیب تند نمای زیباتری را به ساختمان می دهدو به بافت خانه اصالت و تازگی می بخشد.

 

 سقف شیبدار یکطرفه ا

سقف شیبدار تک شیب به این صورت می باشند که از وسط به دو قسمت تقسیم شده است حداقل شیب آنها باید 45درجه باشد و بیشتر برای تراس منازل به این صورت ساخته میشود.بهترین محصول برای اجرای سقف های شیبدار و سقف ویلا یی شینگل می باشد . سقف شینگل بادوام تر و آب بندی 100% را دارا می باشد و در کشورهای اروپایی استاندارد جهانی را دارد .همچنین محصولاتی چون سفال ورق سنگریزه آندوویلا نیز برای سقف ویلا استفاده می شود

امروزه با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت پوشش بام و همچنین تنوع در عرضه محصولات پوشش بام ، بیشتر از پوششهای مدرن و جدید مانند شینگل درانواع شینگل لانه زنبوری، شینگل رولی و شینگل طرح آجری استفاده می شود. این شینگل ها هزینه نصب کمتر و به نسبت ارزان تر از نمونه های پوشش بام دیگر هستند. همچنین عایق بودن این گونه شینگل ها علاوه بر زیبایی بالقوه یکی دیگر از خصوصیات مهم شینگل های سقفی ساخته شده از قیر و سنگریزه های معدنی خودرنگ می باشد. همچنین از تخته های او اس بی نیز به عنوان زیرساز و چوب های مقاوم در برابر رطوبت استفاده می شود.

تاثیر جنس پوشش بام و دیوارپوش ها در اتلاف انرژی ساختمان

اتلاف انرژی ساختمان
 

پوسته ها، کلیه سطوح پیرامونی ساختمان اعم از دیوارها، سقف ها، کف ها، بازشو ها و نظایر آن ها هستند که از یک طرف با فضای خارج و از طرف دیگربا فضای داخل در ارتباط است( مقررات ملی ساختمان، مبحث ۳ ). پوشش بام و دیوارها بخشی از پوسته ساختمان است که به طور مستقیم در معرض تغییرات آب و هوایی قرار می گیرد. تعاملات حرارتی که بین بام و دیوار و فضای بیرون صورت می گیرد شامل: دفع گرما، جذب گرما و انعکاس خورشیدی است. در صورت عدم پیش بینی راهکار مناسب، این تغییرات از طریق بام و دیوارها به فضای داخل منتقل می شود که این امر باعث به هدر رفتن انرژی می شود.

میزان انرژی مصرفی در یک ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد که اهم آن ها به شرح زیر هستند:

  1. میزان تعویض و نفوذ ها
  2. اختلاف دمایی بین فضای کنترل شده و خارج ساختمان
  3. میزان انرژی رایگان دریافتی در اوقات مختلف سال
  4. ضریب انتقال حرارت از پوسته خارجی ساختمان

برای طراحی مطلوب در سقف ها، می توان راه کارهایی ارائه داد، به گونه ای که بتوان باعث صرفه جویی در میزان انرژی مصرفی وکاهش هدر رفت حرارتی شد. به این معنا که هم مسائل اقلیمی و هم مقرارت و آیین نامه های ساخت را در آن ها رعایت کرد. عایق کاری، استفاده از مصالح نوین، تغییر فرم سقف و … راه کارهایی هستند که در هنگام طراحی بام می تواند در بهبود عملکرد حرارتی آن موثر واقع شود.

با توجه به آنکه ورق های upvc دارای ضریب هدایت گرمایی پایین تری نسبت به سایر مصالح رایج در پوشش بام و دیوار پوش ها می باشد، استفاده از آن ها باعث جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها می شود.

* ضریب هدایت گرمایی: مقدار انرژی گرمایی که ماده می تواند در واحد سطح، در واحد ضخامت و در واحد زمان و در دمای مشخص از خود عبور دهد. هرجه ضریب هدایت گرمایی کمتر باشد، نشان دهنده آن است که ماده قابلیت انتقال انرژی گرمایی کمتری دارد و برای عایق مناسب می باشد.

تاریخچه خانه های ویلایی

ویژگی خانه های ویلایی:

خانه ویلایی در فرهنگ مردم ایران به خانه هایی گفته می شود که دارای نمای چهار طرف و سقف شیبدار می باشند. خانه های ویلایی بیشتر در شمال ایران در اطراف شهرک ها دیده می شوند به این دلیل که این مناطق دارای آب و هوای مرطوب می باشند .، اما متاسفانه با افزایش شهرها از تعداد این خانه ها کاسته شد . خانه های ویلایی دارای معماری به سبک ایتالیایی می باشند که در زمین های وسیعی ساخته می شوند بنای این خانه ها باید دارای زیبایی و جذابیت های منحصر به فردی باشد و با احاطه شدن بنای ساختمان با وسایل طبیعی از جمله درختان سرسبز و ایجاد باغچه های رنگارنگ ، می توانید زیبایی آن را چندین برابر کنید. امروزه ویلا به خانه هایی گفته می شود که در اطراف ییلاق ها و شهرها شروع به ساخت و طراحی می شوند و از چهار طرف به بیرون نما دارند.

تاریخچه خانه های ویلایی :

ساخت آن ها به دوران جمهموری روم باستان باز می گردد و مردمی که دارای سطح اجتماعی و اقتصادی بالایی بودند اقدام به ساخت باغ های بزرگ می کردند اما بعد از فروپاشی امپراتوری روم توسط کلیسا کاربری ها تغییر پیدا کردند در واقع به صورت صومعه استفاده می شدند. و در قرون وسطی بعد از تعمیر و تغییراتی دوباره به صورت ساختمان‌های اشرافی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

معرفی آندولین

آندولین (Onduline) با مقاومت بالا بصورت ورق ، محصول اصلی در گروه آندولین ویژه پوشش سقفی شیبدار می باشد، از ترکیب خالص الیاف طبیعی تولید شده است و در جریان تولید با یک روش مخصوص ورقها ضمن تزریق بیتومن، از درون رنگ می پذیرند به نحوی که در سخت ترین شرایط، رنگ آن ثابت می ماند. این پوشش سقفی یک محصول عالی در برابر نفوذ آب است و به علت انعطاف پذیر بودن ترک برنمی دارد، زنگ نمی زند و پوسیده نمی شود،در مقابل مواد بیولوژیکی و شیمیایی موجود در هوا مقاوم بوده و همچنین نیازی به وارسی دائمی نداشته و به محیط زیست آسیب نمی رساند. وزن سبک (هر متر مربع فقط 3 کیلوگرم)، مقاوم در برابر وزش باد تا 260 کیلومتر بر ساعت، نصب آسان و سریع  باعث شده است که میلیون ها نفر در بیش از 120 کشور در جهان از این محصول استفاده کنند.

 

 

کاربرد 

احداث یک ساختمان کارآمد به انتخاب صحیح مصالح و مواد آن وابسته است . مهندس معمار در هنگام انتخاب آنها باید کلیۀ ویژگی های مواد را بر طبق دسته بندی فوق در ذهن مرور نماید. خواص کاربردی و خصوصیات معمارانه نتیجۀ مطالعات آزمایشگاهی بر روی مصالح نمی باشد، بلکه اولا ًحاصل تجربیات کارگاهی و دوماً محصول خلاقیت مهندس معمار می باشد. مسایل اقتصادی نیز در بسیاری از موارد ، عامل کنترل کننده در فرآیند انتخاب می باشد.

ورق های آندولین بیشتر برای پوشش سقف و دیوار سوله های صنعتی ، سالن های ورزشی ،اسبطل ها،گاوداری و مرغداری ها ،انبارها ، و هچنین انواع ساختمان های ویلایی توسط معماران انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرد.

صرفه اقتصادی  

آندولین در مقایسه با سقف سفال و تایلهای سیمانی روف تایل که وزنی حداقل حدود ۳۰-۴۰ کیلوگرم در هرمترمربع دارند با وزنی حدود ۴ کیلوگرم با احتساب همپوشانی ورق ها وزن بسیار کمی را به سازه تحمیل میکنند از همین رو هنگام طراحی اولیه میتوان در انتخاب پروفیل ها حداقل ابعاد وضخامت را درنظر گرفت که نهایتاً باعث کاهش هزینه زیرسازی شده و قیمت کل سقف شیبدار با زیرسازی بسیار مقرون به صرفه تر خواهد شد. تسریع در اجرای کار، ایجاد عایق حرارتی و صوتی مناسب، سبک تر شدن و در نتیجه اقتصادی بودن ساختمان را می توان از مزایای استفاده ورق آندولین نام بـرد.

ضدتقلب بودن  

ورق های آندولین با مهر مخصوص که علامت تجاری آندولین روی آن حک شده است تولید میشوند. روی طرف رنگی ورق ها به کمک روش خاصی ، علامت تجاری ( لوگوی آندولین ) به نحوی حک شده است که جزء خصوصیات و مشخصه های بارز ورق های آندولین محسوب می شود و در یک نگاه این ورق ها با ورق های مشابه و تقلبی قابل تشخیص میباشند.

 

 

طرف دیگر ورق آندولین علامت استاندارد اروپا،کلمه Onduline  و تاریخ تولید به (ماه/سال)به صورت زیر چاپ شده است.

 

عرض  …………………………………………….. ۹۵ سانتی متر
طول  ………………………………………………۲۰۰سانتی متر
وزن هر ورق  ……………………………………….۶٫۵کیلوگرم
وزن هر مترمربع  ………………………………… ۳٫۴ کیلوگرم
ارتفاع شیار در هر ورق  …………………………….۴سانتیمتر
تعداد شیار در هر ورق : ……………………………۱۰ عدد
سطح خالص پوشش توسط هر ورق :…………..۱٫۶۰مترمربع

لوازم جانبی در نصب و زیرسازی ورق آندولین

سبز

استتاری

قرمز

قهوه ای


مزایای آندولین

  • عایق صوتی: عایق صدا تا db ۴۰ ( کاملاً در برابر صدای باران عایق میباشد).
  • عایق آب و رطوبت :در هر نوع آب و هوا و شرایط جوی از نفوذ آب جلوگیری می کند.
  • تحمل بار: در فاصله تیر چوبی ۴۵ سانتیمتر،آندولین۳۵۰ کیلوگرم بار تحمل می نماید.
  • وزن سبک و نصب آسان: گرچه این مورد از اطلاعات پایه ای می باشد، ولی دانسـتن آن از جهـت نکـات کـاربردی بسـیار حائز اهمیت است. انتخاب مصالح سنگین تر در هنگام اجرا نیازمند به کارگیری ابزار و تمهیـدات خـاص می باشد.با وزن کمتر از ۴ کیلوگرم در هر متر مربع ، از نظر سهولت نصب و حمل ونقل با صرفه است.از آنجا که احداث ابنیۀ سبک تر تأثیر قابل توجهی در هزینه، مقاومت در برابر نیروهای دینامیکی و همچنین میزان نفوذ حرارت دارد.
  • تحمل در گرما و سرما: در فاصله دمایی ۳۵- تا ۱۰۵+ درجه سانتیگراد ، هیچ تغییری در ورق ها دیده نمی شود.
  • بدون آزبست: در تولید این ورق ها به هیچ عنوان از ماده خطرناک آزبست استفاده نمی شود.
  • اثرات اشعه ماوراء بنفش: اشعه ماوراء بنفش بر سطح ورق های آندولین کمترین آسیبی نمی رساند.
  • خواص بیولوژیکی: ورق های آندولین پوسیده نمی شوند و از عوامل بیولوژیکی مانند قارچ و کپک تاثیر نمیذیرند.
  • خواص شیمیایی: با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی ورق آندولین کلیه بازها و اسیدها بر روی این ورق بی تاثیر می باشند.

استاندارد ها

ورق های آندولین، توسط CEN (کمیته استاندارد اروپا) مورد آزمون و تایید قرار گرفته و طبق استاندارد EN-534  با کیفیت بالا از نوع (R)  تولید و عرضه می شود.

CSTB (France). AT 5/10-2094. AT 5/03/1690

BBA (UK): A.C.87/1823 C

ITB (Poland): 500 / 02 AT 1 2145 / 2002

Conformity to EN 534 general performance and attitude tests

ISO 9001:2008

ISO 14001

گالری آندولین 

امروزه فضاهای شهری ما به وسیله بدنه هایی محصور شده اند که ارزش شکلی نماهای محصور کننده در آن نادیده گرفته شده است. این چالش به حدی از جذابیت فعالیت ها نیز کاسته است .این آشفتگی بصری در کنار سایر آلودگی ها و تزاحم های بصری دیگر، فضای شهری را بی ارزش جلوه داده و زیبایی شناسی آن را با مشکل روبرو ساخته است. آندولین شاخص‌های زیبایی شناسانه در طراحی نمای ساختمان از قبیل وزن، ریتم، هارمونی، هماهنگی، تقارن، تعادل، همگونی، همخوانی و استحکام بصری را به ارمغان می آورد.

تعدادی از پروژه های اجرا شده :

بعنوان نمونه آندولین در ساختمان های مسکونی، اداری و کارخانجات تولیدی و سایر ساختمان های خدماتی از قبیل مراکز توریستی و آتش نشانی مورد استفاده قرار گرفته است.

 

نقش سقف شیبدار در ساختمان

بشر از دیر باز در مناطق پر باران سقف خانه‌ها را بصورت شیبدار میساخت با اینکار علاوه بر هدایت آب باران و پراکنده کردن آن از روی ساختمان به تعادل وزنی ساختمان نیز کمک می‌کرد. اما امروزه سقف‌های شیبدار علاوه بر پراکنده کردن آب باران وظایفه زیبایی و نمای ساختمان را هم بر عهده دارند. 

 

سقف شبیدار چیست؟

به سقف‌هایی که دارای شیب حداقل ۱۵ درجه باشند، سقف شیبدار گفته می‌شود. پارامتر زیبایی یک سقف شیبدار با افزایش درجه شیب آن بهبود می‌یابد، با این حال این شیب می‌تواند حداکثر در حدود ۷۰ درجه باشد. پوشش سقف‌های شیب‌دار دارای انواع مختلفی از جمله سقف شیبدار تایل‌(بتنی یا سفالی)، شینگل، دکرا و فورتیزا است.

سقف‌های شیب دار روف تایل زیبا و با دوام هستند. با این حال مانند بیشتر مصالح ساختمانی سنگین وزن و تا حدی گران هستند. تایل‌های سقف شیبدار معمولا از سفال یا بتن ساخته می‌شوند. این روف تایل ها دارای اشکال مختلف صاف، منحنی و S شکل هستند.
انتخاب سقف شیبدار تایل بهترین گزینه برای آب و هوای گرم و مرطوب است. بنابراین شما بیشتر سقف‌های شیبدار تایل را در شمال  یا جنوب کشور مشاهده می‌کنید. بنابراین اگر قصد استفاده از این نوع سقف را در سایر شرایط آب و هوایی دارید، به خاطر داشته باشید سقف‌های شیب‌دار تایل در برخی شرایط آب و هوایی دوام نداشته و می‌شکنند. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از سقف شیبدار تایل‌ می‌پردازیم.

مزایا و معایب استفاده از سقف‌های شیب‌دار روف تایل

فارغ از انتخاب جنس سقف شیبدار تایل‌ (بتنی یا سفالی) استفاده از این نوع سقف دارای مزایای قابل توجهی است که در ادامه به تشریح آن می‌پردازیم.

  •  دوام بالا

سقف شیبدار تایل اگر با در نظر گرفتن ملاحظات آب و هوایی انتخاب شود، بیشتر از ۱۰۰ سال عمر می‌کند. بنابراین، وقتی شما سقف شیبدار تایل نصب می‌کنید تقریبا دیگر نیازی به نصب هیچ سقفی تا پایان عمر ساختمان ندارید. به علاوه از ویژگی‌های بارز بتن و سفال مقاومت در برابر آتش، باد، طوفان و تگرگ است.

  • تنوع در رنگ و مدل
  • مقاوم در برابر آتش سوزی
  • مقاوم در برابر تغییرات فیزیکی و جوی
  • عایق حرارتی مناسب
  • دوست‌دار طبیعت و دارای قابلیت بازیافت
  • بی نیاز از تعمیر و نگهداری

با وجود تمامی مزایای چشمگیر استفاده از سقف شیبدار تایل‌، باید اذعان داشت هزینه نصب این نوع سقف، تقریبا ۲ الی ۳ برابر نصب یک سقف شیبدار ایزوگام است. لازم به ذکر است قیمت تمام شده سقف شیبدار تایل از جنس بتن، کمتر از نوع مشابه سفالی آن است.

ملاحظات نصب سقف شیبدار تایل

نصب سقف شیبدار تایل یک پروژه خانگی یا DIY نیست و توصیه ما این است که برای این کار از متخصصین کمک بخواهید. پس در این بخش به بیان برخی ملاحظات در زمان نصب این نوع سقف بسنده می‌کنیم.
برای نصب سقف شیبدار تایل، لازم است در ابتدا سقف اندازه‌گیری شده و الگوی چیدمان تایل‌ها از قبل تعیین شود. به علاوه چیدمان تایل‌ها باید به نحوی باشد که از نفوذ رطوبت جلوگیری شود. در ادامه برخی از ملاحظاتی که قبل از شروع نصب سقف شیبدار، باید در نظر گرفته شود ارائه شده است؛

  • انتخاب شیب مناسب برای سقف

روف تایل‌های سفالی روی سقف‌هایی با شیب بزرگتر از ۲۰ درجه کارایی مناسبی دارند. همچنین پیش از نصب از هموار بودن سطح سقف اطمینان حاصل کنید. در صورتی که سقف هموار نیست از خمیرهای پرایمری یا یک لایه قیر مذاب برای یک دست کردن سطح استفاده کنید.

  • آماده سازی لایه زیرین برای شروع نصب سقف شیبدار تایل

مصالحی که در زیرسازی لایه سفالی به کار برده می‌شوند نقش به سزایی در دوام سفال دارند، زیرا اساسا این نوع سقف در مناطقی با بارش برف و باران زیاد مورد استفاده قرار می گیرد و بر خلاف سقف‌های مسطح، برف روبی نمی‌شود، بنابراین برف مدت زمان بیشتری روی آن می ماند و احتمال نفوذ رطوبت (در صورت عدم زیرسازی) درست وجود دارد. بنابراین یکی از بزرگترین ملاحظات نصب این نوع سقف شیبدار تایل، زیرسازی و پرایمر زنی است. برای این منظور به ترتیب ذیل عمل می‌شود. ابتدا نصب لایه زیرسازی، سپس نصب پرایمر، عایق رطوبتی و در آخر چیدمان تایل‌های سفالی.

  • انتخاب نوع مناسب تایل

انتخاب جنس سفالی یا بتنی تایل بستگی به منطقه جغرافیایی شما دارد. همچنین انتخاب شکل مناسب تایل از بین انواع مسطح، منحنی  و S شکل نیز دارای اهمیت است.

  • انتخاب جهت و منطقه مناسب شروع نصب

برای شروع نصب تایل‌ها بر روی سقف شیب‌دار، باید بر خلاف جهت وزش باد و از پایین‌ترین نقطه سقف کار نصب را آغاز کرد.

 

تایل

تایل نوعی سیستم پیشرفته پوشش سقف های شیبدار است که با بهره گیری از مدرن ترین فناوری ها و به کارگیری آزمایشات مختلف در اروپا تولید می شود. روکش های خارق العاده، طراحی های نوین و سبکی، از خصوصیات منحصر به فرد آن است که باعث شده تا در طی سال های اخیراین محصول پیشگام در صنعت پوشش سقف های شیبدار باشد.

  

تایل از 8 لایه به شرح ذیل تشکیل می شود :

1- فولاد Steel Base (لایه اصلی  به ضخامت ۰/۴۵ میلیمتر)

2- زینک آلوم Zinc – Aluminum: این روکش با توان ماندگاری در حد آلومینیوم و مقاومت حفاظتی در سطح روی، عملکرد بسیار بالایی در برابر خردگی و قدرت محافظتی حدود هفت برابر پوشش گالوانیزه ایجاد می نماید.

 3- کریلیک رزین Acrylic Resin: لایه ای برای محافظت از لایه‌ زینک آلوم.

 4- لایه پایه‌ای Basecoat: چسبندگی این لایه باعث ماندگاری سنگریزه‌ها بر روی تایل ها می‌شود.

 5- سنگریزه Stone Chips: سنگریزه‌های طبیعی که با درصد کمی از رنگ ترکیب شده و رنگ تایل را تشکیل می‌دهند. این سنگریزه ها دیرگداز و غیرقابل اشتعال بوده و از انتقال صدای  باران به داخل جلوگیری می کنند.

 6- لعاب Over Glaze: لایه نهایی که مانع از نفوذ گرد و غبار به داخل سنگریزه‌ها و بر روی سطح تایل ها می شود و در عین حال موجب درخشندگی و تثبیت رنگ سنگریزه‌ها می‌گردد.

  

 ویژگی های تایل:

  • زیبایی و یکپارچگی
  • سبکی (۷ کیلوگرم در هر مترمربع)
  • عدم نفوذ و جذب آب و عدم نیاز به عایق رطوبتی
  • مقاومت در برابر زلزله
  • مقاومت در برابر باد، طوفان و گردباد (تا سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت)
  • مقاومت در برابر یخ‌زدگی
  • تحمل در برابر بار برف (۳۶۰ کیلوگرم در هر مترمربع)
  • عدم پوسیدگی، خوردگی و فرسودگی
  • مقاومت در برابر آتش سوزی
  • عدم تغییر رنگ در اثر تابش نور خورشید
  • قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی
  • مقاومت در برابر تغییرات ناگهانی دما
  • انعطاف‌پذیری و قابلیت برش
  • نصب سریع
  • سازگاری با محیط زیست
  • تنوع در رنگ بندی و مدل
  • عدم ریزش سنگریزه‌ها بر اثر عوامل طبیعی
  • قابل نصب در شیب ۱۲ تا ۹۰ درجه 

انواع سقف شینگل موجود در ایران

انواع سقف شینگل موجود در ایران شامل موارد ذیل میباشند :

۱-کارخانه آیکو در کشورهای بلژیک به نام شینگل آیکو IKO

۲- شینگل ایتالیا به نام تگولا TEGOLA

۳- در لهستان به نام آکوپالACOPAL

۴- در کره کارخانه ای جی ام AGM

۵- در امریکا کارخانه گف  GAF 

۶- در آمریکا سرتنتیت CertainTeed 

۷- در روسیه به نام تکنو Technonicol

۸- برندهای ترک که معروفترین آن به نام بی تی ام BTM

و سایر نامهای متفرقه ساخت ترکیه در ایران موجود می باشد .

چگونه رنگ پوشش بام را انتخاب کنیم ؟

بام یکی از عناصر مهم در ظاهر ساختمان است. دانستن اینکه چگونه می توان رنگ مناسبی را برای پوشش بام انتخاب کرد، اطمینان از اینکه به ظاهری خوب برای بنا دست می یابیم و همچنین اینکه رنگ پوشش بام ساختمان مناسب آب و هوای مورد نظر باشد، نکات مهمی است که در این مقاله قصد داریم آنها را بررسی کنیم.
پوشش بام، اگر دوام کافی را داشته باشد، سال ها تغییر نخواهد کرد از این رو نباید رنگ اشتباهی را برگزینید. این بخش از طراحی ساختمان، متاثر از سبک معماری و بسیاری از عوامل دیگر از جمله بهره وری انرژی است.

 ۱. به شرایط آب هوایی منطقه توجه کنید.
بسته به آب و هوای منطقه ای که بنا در آن واقع شده است، رنگ پوشش بام می تواند در ذخیره انرژی، تاثیر گذار باشد، درواقع در گرمایش و سرمایش خانه تفاوت واقعی ایجاد نماید.
پوشش بام سفید یا روشن، نور را از سطح بام، منعکس کرده و کمک می کند تا دمای داخل بنا، پایین باقی بماند.
پوشش بام تیره رنگ، گرما را جذب کرده و کمک می کند تا ساختمان در آب و هوای سرد، گرم باقی بماند. همچنین موجب آب شدن برف و یخ از بام خواهد شد.


۲. سعی کنید که رنگ پوشش بام خود را با رنگ دیگر عناصر ساختمان مثل آجرها، نمای سایدینگ چوبی، سنگ و یا گچ هماهنگ سازید.
رنگ خاكستری تيره و يا مشكی، كنار خاكستری و آبی، ظاهر چشم نوازی دارد.
اگر رنگ ساختمانتان قهوه ای، كرم و يا شكلاتی است، از پوشش بام قهوه ای و يا تركيب قهوه ای و كرم، استفاده كنيد.
براي ساختمان سفيد رنگ نيز می توان از پوشش بام خاكستری تيره و يا مشكی استفاده كرد، اين تركيب نمای سنتی برای بنا ايجاد می كند.
رنگ بنای سبز، قرمز و يا زرد انعطاف پذيری بيشتری برای انتخاب رنگ بام در اختيار شما قرار می دهد، در اين موارد می توانيد از رنگ های قهوه ای، خاكستری و يا مشكی استفاده كنيد.
۳. به فروش ساختمان فکر کنید.
رنگ هاي خنثي ايمن تر هستند و سال های زيادی می توان آن ها را بدون تغيير نگاه داشت. اين رنگ ها زمام فروش ساختمان مشكل زا نخواهند بود و معمولا مورد پسند انواع سلايق هستند. قهوه ای روشن، كرم، شكلاتی، مشكی، خاكستری و رسی چند رنگی هستند كه خنثی محسوب مي شوند.
مي توانيد از رنگ های با كنتراست بالا برای برجسته كردن ویژگی های بنا و از رنگ های با کنتراست پایین برای نقایص استفاده کنید.

۴. با رنگ ها می توان کمی توهم ایجاد کرد.
همانطور که شاید بدانید رنگ های تیره خانه را کوچکتر و برعکس رنگ های روشن آن را بزرگ تر نشان می دهد، با بازی با رنگ ها می توانید ظاهر متفاوتی در بخش های مختلف بنا ایجاد کنید.

۵. زمان انتخاب رنگ برای پوشش بام خود، همسایگان را نیز در نظر بگیرید.
با بررسی رنگ های ساختمان های همسایه، ممکن است شرایط برای انتخاب تغییر کند، سعی کنید رنگ تکراری و یا حتی بسیار متناقض انتخاب نکنید.

۶. به سبک معماری بنا توجه کنید
به طور مثال سبک های اسپانیایی، با پوشش بام مایل به قرمز و رسی رنگ، نمای زیبایی خواهند داشت، این نوع رنگ ها نمایان سقف های رسی است که در معماری سنتی استفاده می شد.
می توانید به بناهایی که سبک  مشابه بنای شما دارند، دقت کنید و رنگ بام آنها را بررسی نمایید، این کار دید خوبی به شما می دهد.

سقف شیبدار شینگل باردولین

سقف شیبدارشینگل باردولین چیست؟

سقف شیبدار شینگل ساخته شده از نوعی قیر مرغوب که در ساختار لایه میانی آن به منظور استحکام بیشتر از فایبرگلاس استفاده شده و روی آن با سنگ ریزه های با رنگ طبیعی در رنگ بندی های متنوع پوشیده شده است سقف شیبدار شینگل در کل دارای ساختار ظاهری منظم و یا نامنظم می باشند همچنین به صورت تک لایه و یا دو لایه در بازار کشور موجود است از لحاظ ساختاری هیچگونه تفاوتی در شینگل های منظم و نامنظم وجود ندارد فقط شکل ظاهری آن‌ها است که این تفاوت را ایجاد کرده است و باعث بالا رفتن تنوع آن در ظاهر و منظر سقف ساختمان میگردد شینگل های تک لایه با دولایه نیز از لحاظ ساختار هیچگونه تفاوتی ندارند و استحکام هر دو به یک اندازه است از لحاظ عایق رطوبتی نیز هر دو به یک اندازه آب بند و عایق در برابر رطوبت و نفوذ آب می باشند.

شیروانی شینگل ( سقف شیروانی شینگل – ورق شیروانی شینگل )

سقف شیبدار که در اصطلاح عامه به آن سقف شیروانی می‌گویند دارای انواع مختلفی از تایل های پوششی می باشد که متنوع ترین آنها از لحاظ رنگ بندی و طرح سقف شیروانی شینگل است ورق شیروانی شینگل از جنس قیر طبیعی که در طی فرایند تولید با حرارت و فشار زیاد ساخته می شود یکی از متداولترین پوشش های شیروانی به حساب می آید و طرفداران زیادی در میان طراحان و آرشیتکت ها که سقف های شیبدار را طراحی می کنند دارد این نوع پوشش سقف شیبدار بیشتر در ویلاها و یا آلاچیق ها و سردرب ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد شیروانی شینگل دارای آب بندی فوق العاده بالا و وزن بسیار بسیار کم نسبت به سایر پوشش های سقفی شیروانی می باشد از خصوصیت منحصربه فرد ورق شیروانی شینگل انعطاف پذیر بودن آن و قابل اجرا بودن در طرح های مختلف قوس دار و گنبدی می باشد.